Jesenski teden restavracij poudarja izvirnost

Začenja se jesenski teden restavracij, na katerem bo sodelovalo 107 slovenskih restavracij. Z letošnjo temo Original, ne kopija! organizatorji izpostavljajo kuharsko izvirnost in ustvarjalnost. Posebno ponudbo bo mogoče okušati do 20. oktobra.

Jesenski teden restavracij poudarja izvirnost

Sodelujoče restavracije se bodo predstavile s posebnimi meniji po ceni 24 evrov za restavracije z oceno enega srčka. Bolje ocenjene restavracije lahko po pojasnilih organizatorjev poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost. V primeru, da imajo dva srčka, je doplačilo dva evra, za tri in štiri srčke pa šest evrov.

Rezervacije so možne prek spletnih strani projekta, vendar so mize pri nekaterih ponudnikih že zasedene. Organizatorji skupno pričakujejo med 50.000 in 60.000 gostov, pri čemer je že več kot polovica ponujenih terminov rezerviranih.

"Teden restavracij mora biti šola okusov. Takrat je treba iti jest radoveden, ne lačen. Lačni jemo vsak dan, ta projekt pa je priložnost za spoznavanje novih okusov in širjenje obzorij. Poudarek tedna restavracij v letu 2024 je izvirnost, kar pomeni, da je treba biti kritičen in da brez izvirnosti ne boš dobro jedel," je ob predstavitvi letošnjega jesenskega tedna restavracij dejal njegov selektor Uroš Mencinger.

Tudi tokrat se tednu restavracij pridružuje ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in sicer prek promocijske sheme izbrana kakovost Slovenije, ki se nanaša na meso, mleko in sadje. Kot so pojasnili, si prizadevajo za prepoznavnost blagovne znamke, ki potrošnikom daje zagotovilo, da izbirajo najbolj kakovostne slovenske pridelke.

 

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0